Vers van de pers

Tekenen op een lithosteen

Restauratie Piet Clementpres

We hebben de beschikking over vijf historische persen. Een van de persen is afkomstig uit de vermaarde werkplaats van Piet Clement te Amsterdam, de Karl-Krause lithopers no. 39396, gebouwd in 1905 in Leipzig, Duitsland. Diverse grote kunstenaars, waaronder Paul Citroen en David Hockney, hebben bij Piet Clement hun werk laten drukken. Deze pers kan nu niet meer worden gebruikt en moet worden gerestaureerd. Het goed functioneren van al onze persen is van groot belang voor het voortbestaan van BPD omdat onze inkomsten afhangen van het aantal mensen dat bij ons kan komen drukken.
Naast een gulle bijdrage van de erven Clement en onze eigen bijdrage hebben we nu ook een bedrag van 2000 euro ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel ter volledige dekking van de restauratiekosten.

PBCF oranje horizontaal RGB
4088d69d 4388 4705 b2a7 e6f2d5eb24ab

De nieuwe jaarprent van Rinke Nijburg

De afgelopen weken is er in de kelder van Basement Press Diepenheim hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwe jaarprent. Dit jaar is deze unieke litho van de hand van Rinke Nijburg. Elke Vriend van BPD ontvangt een genummerd exemplaar als dank voor de ondersteuning.

Ik word Vriend van Basement Press Diepenheim
Neem een kijkje op de site van Rinke Nijburg

Nour-Eddine Jarram

Nour-Eddine Jarram (1956) ontvangt de Jeanne Oosting Prijs 2021 voor zijn werk op papier. Jarram kwam in 1979 vanuit Casablanca naar Enschede om zijn kunstopleiding voort te zetten aan de AKI. Rond 2015 begon hij met het portretteren van jongeren en vluchtelingen, in aquarel en in litho’s die hij maakte bij Basementpress Diepenheim. 

Werk van Jarram gemaakt bij Basement Press Diepenheim
Meer over Nour-Eddine Jarram op de site van de Jeanne Oosting Stichting

logo witwit secsec 150

Basement Press Diepenheim
Hagen 3
7478 AJ Diepenheim

litho@basementpress.nl

-

-