Marion Bouwhuis

Na mijn opleiding aan de AKI te Enschede richtte ik samen met een groep grafische kunstenaars in 1988 het Grafisch Atelier Twente op. In deze periode ontwikkelde ik mijn eigen stijl door kleuretsen te maken, vaak in grote formaten.
De laatste 15 jaar experimenteer ik met nieuwe vormen van grafiek. Mede door mijn   aanstelling als Instructeur Grafische Technieken aan AKI Art &Design Enschede ArtEZ en de contacten met het CFPR (Centre for Fine Print Research at UWE) in Bristol konden allerlei nieuwe ontwikkelingen in de drukkunst onderzocht worden. Dit heeft geresulteerd in verschillende series waarin hedendaagse technieken gecombineerd zijn met traditionele grafische processen.
Zoals houtsnedes en etsen met behulp van een lasercutter, het gebruik van Toyoboplaten (photopolymeer) en de Chine Collé etstechniek.

In de zomer van 2019 werd ik gevraagd bestuurslid te worden van de nieuwe Stichting Basementpress Diepenheim.

De prachtige werkplaats, de daar getoonde subtiele prenten en de enthousiaste groep kunstenaars inspireerden mij om de weinige kennis die ik had over lithografie te verdiepen. Een grote uitdaging, want een steendruk maken vergt veel kennis en ervaring.

Lithografie is uitermate geschikt om een grote oplage te maken. Maar dat is niet mijn doel. Net zoals ik het met mijn etsen en houtdrukken gewend ben, maak ik kleine oplages waarbij het experiment en de ingevingen die er op dat moment zijn toegelaten worden. Een proces van zoeken naar vormen en kleuren die uitdrukking geven aan dat wat getoond en gezegd wil worden.

Daarbij combineer ik druktechnieken graag met een collagetechniek, bij het etsen Chine Collé genoemd. De meeste werken zijn dan ook unica ook al behoren ze tot een serie.

Kijk verder op de website van Marion Bouwhuis

logo witwit secsec 150

Basement Press Diepenheim
Hagen 3
7478 AJ Diepenheim

litho@basementpress.nl

Privacy Statement