Lenneke van der Goot

Bij Lenneke van der Goot ontstaan werken al tekenend, krassend, gummend, kreukelend en snijdend. Voor haar is de combinatie van intuïtieve en gestructureerde handelingen van groot belang. Ze gebruikt haar tekeningen om eigen denkbeeldige werelden vorm te geven. Het zijn plekken waarvan je je kunt voorstellen dat ze bestaan, maar die los staan van de realiteit. Ze nodigen de beschouwer uit om langdurig en uitgebreid te kijken, om er zo een imaginaire dwaaltocht in af te leggen.

In onze stedelijke omgeving lijkt elke vierkante meter functioneel benut. In haar tekeningen breekt Van der Goot een lans voor disfunctionele bouwsels. Ze zijn imposant, raadselachtig, fragiel of juist enorm massief. Kun je naar binnen? Waar dient het voor? Zijn het ontmoetingsplaatsen? Het werk roept meer vragen op dan antwoorden. Vaak zien we abstracte en mathematische vormen, heel precies gemaakt met gevoel voor diepte. Als je beter kijkt zie je dat ze wringen. De imperfectie is onderdeel van het werk en benadrukt juist de hand van de maker.

In 2020 heeft Lenneke van der Goot achtereenvolgens in Steendrukkerij Aad Hekker in Amsterdam en bij Basement Press Diepenheim de techniek van de litho geïntegreerd in haar tekeningen. Tijdens dit project, waarbij experiment voorop stond en niet het drukken van een oplage, ontstond er een interessante cross over tussen verschillende technieken, resulterend in unieke werken: Litho-tekeningen.

logo witwit secsec 150

Basement Press Diepenheim
Hagen 3
7478 AJ Diepenheim

litho@basementpress.nl

Privacy Statement