Activiteiten

Tekenen op een lithosteen

Coronaregels

Wij volgen de standaard coronaregels: handen wassen en 1,5 meter afstand houden. Blijf thuis bij klachten en laat je testen.

23 – 27 augustus 2021

Summerschool

Deze Summerschool is een cursus techniek: niet om de kunst maar om het kunstje. Wat zou deze lithografie kunnen betekenen voor je werk?
Deze workshop wordt gegeven door meesterdrukker Aad Hekker.
Deelname mogelijk van twee tot vijf dagen.

Neem contact op voor nadere informatie en reservering!

1 – 5 november 2021

Masterclass ‘Tussen intuïtie en ratio’
onder leiding van Terry Thompson

Deze Masterclass gaat over inhoud en wordt gegeven door kunstenaar Terry Thompson (www.terrythompson.nl en www.actuelegrafiek.nl). Jouw technische assistent is meesterdrukker Aad Hekker. Deze Masterclass duurt vijf dagen. Kunstenaars die voor beide workshops (summerschool én masterclass) inschrijven krijgen een korting van 10%.

Bij ervaren kunstenaar’s is er vaak sprake een eigen ‘beeldtaal’. Er zou in de loop der tijd een distillatie hebben plaatsgevonden in de keuze van onderwerpen, materiaal, inhoud, handschrift, etc. die zich in een eigen persoonlijke stijl uit. Deze ‘beeldtaal’ is voor een attente beschouwer meestal herkenbaar. Voor vele kunstenaar’s is een eigen beeldtaal een stabiel kader, een soort arena waarin vrijheid wordt gezocht binnen specifieke grenzen. Anderzijds kan het, vooral als een kunstenaar succesvol is met zijn/haar werk, een gevangenis zijn.

In deze workshop wil Terry Thompson een discussie aanwakkeren over de grenzen van eigen beeldtaal in de lithografie. In hoeverre moet men teruggrijpen op een vertrouwde beeldtaal via bijvoorbeeldvoorstudies of reeds gemaakte werken? Of is een onbekende techniek juist een inspiratie om nieuwe wegen in te slaan? Kan de kunstenaar dezelfde verhouding tussen intuïtie en ratio aanhouden als in de eigen bekende routine in het atelier? In hoe verre kan men zijn/haar intuïtie vertrouwen in een onbekende techniek?

Lithografie kent immers specifieke mogelijkheden en beperkingen. Onder begeleiding van meesterdrukker Aad Hekker zal de deelnemer er vrij snel achter komen wat die mogelijkheden zijn. Het doel is uit de eigen ‘comfort zone’ te stappen en nieuwe vrije zones te ontdekken.

Neem contact op voor nadere informatie en reservering!

logo witwit secsec 150

Basement Press Diepenheim
Hagen 3
7478 AJ Diepenheim

litho@basementpress.nl

-

-