Activiteiten

Tekenen op een lithosteen

Workshops 2022

In 2022 zijn er negen workshops gepland. Zes workshops zijn technische workshops. Dat wil zeggen: in deze workshops maak je je de techniek eigen en kun je de mogelijkheden van lithografie onderzoeken onder begeleiding van een meesterdrukker. Deze workshops zijn er voor beginners en gevorderden. De masterclasses zijn bedoeld voor kunstenaars die zich willen verdiepen in de beeldende mogelijkheden van de lithografie voor hun kunstpraktijk. Samen met een bekend beeldend kunstenaar maak en bespreek je je werk. De meesterdrukker zorgt voor de technische kant van het drukken. In deze workshops gaat het om de kunst en niet om het kunstje.

3 tot en met 7 oktober 2022
Masterclass Anan Striker
5 dagen
Onder leiding van Aad Hekker

21 tot en met 25 november 2022
Masterclass Jurjen Ravenhorst
5 dagen
Onder leiding van Aad Hekker

21 tot en met 25 november 2022

Masterclass met Jurjen Ravenhorst

Jurjen Ravenhorst is beeldend kunstenaar die sinds zijn opleiding in Den Haag met veel zelfstudie en praktijkervaring zich vele facetten van de lithografie eigen heeft gemaakt. Met hem als docent gaan we de verdieping aan en doen we een stap in het vormen van het kenniscentrum BPD. Facetten en technieken die in deze workshop aan bod komen zijn bijvoorbeeld het maken van een negatief beeld, schaaflitho en beeld omkeren. Andere technieken die mogelijk besproken worden zijn moku litho, waterless, en aluminium plaat ieder met hun eigen uitdrukking mogelijkheden. Al blijft het werken op steen toch de hoofdzaak.

Kijk hier voor werk van Jurjen Ravenhorst

Deze workshop is volgeboekt.

Workshops en Masterclasses

Genoemde data onder voorbehoud.

Opgeven voor een cursus kan via het contactformulier. Voor prijzen zie onder Werkplaats. We vragen kunstenaars die een subsidie willen aanvragen om een Masterclass te kunnen volgen contact met ons op te nemen voor mogelijkheden en prijzen.

Wat kosten de workshops
2 dagen: € 215,– (excl. btw) | € 260,15 (incl. btw)
3 dagen: € 295,– (excl. btw) | € 356,95 (incl. btw)
4 dagen: € 350,– (excl. btw) | € 423,50 (incl. btw)
5 dagen: € 395,– (excl. btw) | € 477,95 (incl. btw)

Hoe werkt het
‘Printmaking is slow art’ Ooit begon Herman Brood aan een litho, maar haakte na een halve dag af. Alles duurt lang in litho. Wil je in eerste instantie weten of het wat voor je is? Schrijf dan in voor twee dagen. Kan je bijboeken als het bevalt? Waarschijnlijk wel. Elke dag meer dat je inschrijft geeft mogelijkheid tot – bij voorbeeld – kleurenlitho, transferlithografie en meer.
Bovendien beschikt de Werkplaats Diepenheim, waar wij onderdeel van uitmaken, over comfortabele gastverblijven: je bedje is gespreid! Kosten € 25 per persoon per nacht, exclusief 9% btw, inclusief btw: € 27,25.
Bovendien zijn wij geen negentotvijfwerkplaats. ’s Avonds en ’s nachts is er geen instructie, maar aan het werk blijven kan wel!

Behoefte aan meer informatie? Stuur een mailtje naar Aad Hekker of bel 06 44 888 951. Welkom!

Corona-regels

Omdat de cursussen plaatsvinden in een ruimte waar we niet altijd kunnen voldoen aan de 1.5m regel, de ventilatie niet optimaal is en het voortdurend dragen van een mondmasker niet praktisch is, vragen we de participanten te voldoen aan de volgende twee regels:
1 Blijf thuis bij tekenen van verkoudheid of griep. De cursus gelden worden teruggestort of je kunt, in overleg, een andere keer komen.
2 Laat jezelf testen vóór de cursus of doe een thuistest. Je bent welkom bij een negatieve test.
De regels gelden natuurlijk ook voor docenten en begeleiders.

logo witwit secsec 150

Basement Press Diepenheim
Hagen 3
7478 AJ Diepenheim

litho@basementpress.nl

Privacy Statement