Activiteiten

Tekenen op een lithosteen

Coronaregels

Omdat de curcussen plaatsvinden in een ruimte waar we niet altijd de 1,5 meter regel kunnen aanhouden, de ventilatie niet optimaal is en het voortdurend dragen van mondkapjes ondoenlijk is, vragen we de deelnemers zich te houden aan de volgende twee regels.
1 Blijf bij tekenen van verkoudheid en griep thuis. Cursusgeld kan worden geretourneerd of de cursus kan in overleg op een ander tijdstip worden ingehaald.
2 Laat je voorafgaand aan de cursus testen of voer een zelftest uit. Alleen bij een negatieve test ben je welkom. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor de cursusbegeleiders.

  1 – 5 november 2021

Masterclass ‘Tussen intuïtie en ratio’
onder leiding van Terry Thompson

Deze Masterclass gaat over inhoud en wordt gegeven door kunstenaar Terry Thompson (www.terrythompson.nl en www.actuelegrafiek.nl). Jouw technische assistent is meesterdrukker Aad Hekker. Deze Masterclass duurt vijf dagen. Kunstenaars die voor beide workshops (summerschool én masterclass) inschrijven krijgen een korting van 10%.

Bij ervaren kunstenaars is er vaak sprake een eigen ‘beeldtaal’. Er zou in de loop der tijd een distillatie hebben plaatsgevonden in de keuze van onderwerpen, materiaal, inhoud, handschrift, etc. die zich in een eigen persoonlijke stijl uit. Deze ‘beeldtaal’ is voor een attente beschouwer meestal herkenbaar. Voor vele kunstenaars is een eigen beeldtaal een stabiel kader, een soort arena waarin vrijheid wordt gezocht binnen specifieke grenzen. Anderzijds kan het, vooral als een kunstenaar succesvol is met zijn/haar werk, een gevangenis zijn.

In deze workshop wil Terry Thompson een discussie aanwakkeren over de grenzen van eigen beeldtaal in de lithografie. In hoeverre moet men teruggrijpen op een vertrouwde beeldtaal via bijvoorbeeld voorstudies of reeds gemaakte werken? Of is een onbekende techniek juist een inspiratie om nieuwe wegen in te slaan? Kan de kunstenaar dezelfde verhouding tussen intuïtie en ratio aanhouden als in de eigen bekende routine in het atelier? In hoe verre kan men zijn/haar intuïtie vertrouwen in een onbekende techniek?

Lithografie kent immers specifieke mogelijkheden en beperkingen. Onder begeleiding van meesterdrukker Aad Hekker zal de deelnemer er vrij snel achter komen wat die mogelijkheden zijn. Het doel is uit de eigen ‘comfort zone’ te stappen en nieuwe vrije zones te ontdekken.

Kosten bedragen € 560 exclusief 21% BTW

Neem contact op voor nadere informatie en reservering!

logo witwit secsec 150

Basement Press Diepenheim
Hagen 3
7478 AJ Diepenheim

litho@basementpress.nl

-

-